Marsipanrosor

Var i helgen hemma hos mamma för att hjälpa henne med att göra marsipanrosor. Tänkte därför visa er hur enkelt det är att göra egna, så man slipper köpa de hemska (och smaklösa) i affären. 
 
Vi använde oss av Odense's rosa figurmarsipan med jordgubbssmak. Börja med att knåda en bit marsipan tills den blir mjuk och följsam. Rulla den sedan till en längd och kavla ut den mellan två lager plastfolie.
 
 
Använd sedan ett runt föremål med bra kanter, förslagsvis en pepparkaksform, beroende på hur stora rosor man vill göra. Vi använde oss av en äggkopp. Tryck sedan ut cirklar i marsipanen.
 
 
Ta bort överflödig marsipan och dela sedan cirklarna på mitten med baksidan av en kniv.
 
 
Nu ska vi bygga rosor. Börja med att ta en halvcirkel och rulla ihop längs med den raka kanten för att bilda knoppen.
 
 
Ta sedan en ny halvcirkel och forma runt om som ett kronblad. Tryck till lite lätt så marsipanen fäster.
 
 
Ta sedan ytterligare en halvcirkel och forma runt knoppen. Tänk på att sätta dem omlott för bästa effekt. Upprepa proceduren tills du fått önskad storlek på marsipanrosen.
 
 
När du uppnått önskad storlek kan du vika ut och forma till kronbladen lite för att få en snygg form på rosen.
 
Vår rulle marsipan på 200 gram räckte till 1 större och 21 mindre rosor. Lite svinn blev den när "någon" (inte jag) var tvungen att provsmaka.
 
 
Här kommer en bild på den färdiga tårtan. Rosorna räckte till två tårtor.
 
 
Vad tycker ni?
 
Tjingeling!

Kommentera här: